Talo

Tänä vuonna Big Brother talo on kartano vintagesirkus twistillä

Vuoden 2022 Big Brother talon on suunnitellut Intopinta:n Kalle Laine. Kallelle tämä on jo kolmas projekti BB-talon parissa ja hän kertookin tämän olleen erilainen verrattuna aiempiin kausiin.

Halusin täysin uutta fiilistä, jota ei ole aiemmin Suomen BB-talossa nähty. Suunnittelin ympäristön, jossa on enemmän kontrastia ja tunnelmaa, mutta myös tiloja, jotka ovat toiminnallisia, kuvauksellisia, rohkeita ja leikkisiä, Kalle toteaa. Uudistuneen Big Brother kauden uudet kujeet näkyvät myös talossa. Kalle kertoo olleensa aktiivisesti yhteydessä BB:n sisältötiimiin suunnittelutyötä tehdessään.

Talon ja pihan suunnittelussa on otettu huomioon pelaaminen ja se, että asukkaille löytyy tilaa taktikoida ja vetäytyä suunnittelemaan pelistrategioitaan eri sopukoihin. Suurin rakenteellinen muutos lienee talon ison tilan uudenlainen jako.

Talon huonerakenteen muuttaminen oli jo sisällönkin takia tärkeää. Toisaalta halusin keittiöön jättiläissaarrekkeen, jonka äärelle asukkaiden on helppo kokoontua. Uutta talon sisustusratkaisuissa ovat myös tummat pinnat ja puun käyttö.

Halusin luoda kartanomaista tunnelmaa, mutta luoda myös kontrastia ja siksi toin mukaan vintagesirkuksen elementtejä raidallisina pintoina, valopalloketjuilla ja tietenkin klovnitauluilla.

Talon terassi on myös kokenut ison muutoksen. Sen suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota, että talon ja pihan visuaalinen ilme ja maailma kohtaavat toisensa. Ulkotilassa on myös muunneltavia elementtejä, jotka mahdollistavat pihan käytön monelaisissa tarpeissa.

Halusin terassille enemmän katettua tilaa, jotta se olisi käytettävissä monipuolisemmin pitkälle syksyyn. Pihalle suunnittelin muuntojoustavat penkkielementit, joista on mahdollista koota monenlaisia rakennelmia BB-talon eri tilanteiden ja tehtävien mukaan, Kalle kertoo. Kallelle työ BB-projektin parissa on mieluisa ja koska hän on ollut suunnittelemassa taloa nyt jo kolmatta kertaa, ovat ideatkin jalostuneet yhä rohkeammiksi.

Tällaisessa projekteissa pääsee toteuttamaan välillä aivan pähkähullujakin ideoita. Kaikkeahan ei näytetä asukkaille eikä katsojillekaan heti kauden alussa. Syksyllä tullaan siis näkemään, millaisia yllätyksiä BB-talo on sisälleen kätkenyt, Kalle vinkkaa.