Talo

Tämän syksyn Big Brother -talo on autiomaan ja keitaiden yhdistelmä

Sunnuntaina alkavan uuden Big Brother -kauden myötä legendaarinen Big Brother -talo on kokenut jälleen muodonmuutoksen. Kevään VIP-kauden asukkaista muistuttavat enää lähinnä pihalle jäänyt perunapenkki ja hyväksi havaittu sauna. Melkein kaikki muu on muuttunut.

Talon sisätilojen suunnittelusta on vastannut Intopinta. Suunnittelija Kalle Laine kertoo, että tänä syksynä BB-talon sisustus leikittelee autiomaan teemoilla ja väreillä.

Talosta löytyy paljon dyynimäisiä muotoja, hiekan sävyjä, ja tietenkin efektinä autiomaan taivasta eli turkoosin ja liilan sävyjä, Laine sanoo.

Kylpyhuone puolestaan on keidas tämän autiomaan keskellä, sanoo toinen suunnittelija Niina Noroviita.

Kalle Laine haluaa erikseen nostaa esille päiväkirjahuoneen, jossa asukkaat istuvat upeassa kuumailmapallon korissa.

Se nousee kantavan teeman keskiöksi. Siinä ihmiset istuvat ja kertovat murheitaan, ja miksei ilojakin, Laine sanoo.

Big Brother -talo ei ole tavallinen koti, vaan tilojen on toimittava isonkin porukan asumiskäytössä. Sänkypaikkoja ja ruokailutilaa on oltava riittävästi. Sohvan tule olla kyllin iso koko ryhmän kokoontumispaikaksi.

Big Brother -talossa ihmiset viettävät sohvalla erityisen paljon aikaa, Laine huomauttaa.

Sisustusratkaisulla voi olla merkittävä vaikutus siihen, miten ihmiset talossa käyttäytyvät. Tänä vuonna suunnittelijat päättivät yhden suuren ruokapöydän sijasta jakaa porukan kahteen pienempään pöytään ruokailemaan. Tämä saattaa luoda heti jännitteisiä tilanteita, kun kukin joutuu valitsemaan, kumpaan pöytään ja seurueeseen haluaa asettua syömään.

Big Brother -talon pihalla seiniä hallitsevat syksyiset metsämaisemat. Paljun lisäksi asukkailla on käytössään muun muassa ulkokuntosali sekä takka, jossa voi grillailla vaahtokarkkeja syksyn viilentyvissä illoissa. Pihan maisemasuunnittelusta on vastannut Garden Livingin Vivi Andersson.

Tosi paljon toivon, että asukkaat viihtyvät täällä ja löytävät ne omat paikat joissa olla, Andersson sanoo.

Kaiken kaikkiaan BB-talon suunnittelu on ollut kaikille osallisille ainutlaatuinen kokemus, summaa sisätilojen kolmas suunnittelija Antti-Oskari Sinkkonen. Big Brother -talo ei voi näyttää kenenkään kodilta tai toimistolta, vaan sen pitää olla räväkämpi ja erikoisempi, onhan kyse viihdeohjelmasta.

Tässä pääsee aika vapaasti leikkimään. Voi periaatteessa tehdä mitä vaan, ja sitten katsotaan, mikä lopulta toimii. Kyllä se on mun mielestä se hauskin asia tässä, Sinkkonen sanoo ja jatkaa:

Inspiraationa toimii vapaus!